Gemeente Beesel heeft financiële middelen van het Rijk gekregen om eigenaren van een koopwoning te ondersteunen in het nemen van maatregelen die energie besparen. Hiermee kunnen we ongeveer duizend eigenaar-bewoners een zetje geven om te verduurzamen.

Wat mag u verwachten?

We brengen verschillende maatregelen en ondersteuning onder de aandacht.

• Een energiescan van uw woning ter waarde van  € 150 bieden we aan voor € 25. Hiervan komen er maximaal 200 beschikbaar. De scan is interessant voor huishoudens die over verduurzaming nadenken, maar nog niet goed weten waar te beginnen. Deze dienst voeren we uit in samenwerking met De Groene Vogel en Energieregisseurs. Aanmelden voor de energiescan kan via deze pagina
• Collectieve inkoopactie van onder andere zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie en glas. De uitvoering van deze actie is in handen van Winst Uit Je Woning. We willen zoveel mogelijk geïnteresseerden verzamelen, zodat hieruit een gunstig aanbod volgt. Meer informatie kunt u vinden via de website van Winst Uit Je Woning
• Voucher voor kleine duurzame maatregelen in huis ter waarde van € 70, in te leveren bij de grotere bouwmarkten. Hiervan hebben we er 500 te vergeven. Meer informatie kunt u vinden via de website van Winst Uit Je Woning.  [UPDATE 26/11/2020: Helaas zijn deze vouchers allemaal vergeven.]
• Waterzijdig inregelen van uw verwarmingsinstallatie. Daarmee stroomt door alle radiatoren precies de hoeveelheid warm water die nodig is om die ruimte optimaal te verwarmen. Samen met enkele lokale installateurs gaan we deze dienst aanbieden ter waarde van € 400, voor een bedrag van € 100. Hiervan hebben we er enkele tientallen te vergeven. Hierover volgt later meer informatie. 
• Warmtebeelden geven goed weer of en waar uw woning warmte verliest. Deze dienst vindt vooral in de wintermaanden plaats. Eind van het jaar informeren we u hoe hiervan gebruik kan worden gemaakt.

Wie komt in aanmerking?

Iedereen die eigenaar is van een koopwoning in de gemeente Beesel komt in aanmerking. Helaas is de regeling (regels van het Rijk) niet bestemd voor huurders.

Wanneer merkt u daar iets van?

Eind juni / begin juli valt er een brief op de mat bij alle eigenaren van een koopwoning. Daarin staat verdere uitleg over de collectieve inkoopactie, energiescan van de woning en de duurzaamheidsvouchers die ingewisseld kunnen worden bij de grotere bouwmarkten.
Later dit jaar komen we bij u terug met de bekendmaking van de maatregelen ‘waterzijdig inregelen’ en ‘warmtebeeld van uw woning’.

Wilt u meer informatie?

U kunt ons per mail benaderen via duurzaam@beesel.nl of via het algemene telefoonnummer van de gemeente.