Wil je je eigen huis isoleren en daarmee energiezuiniger maken? Dan kun je gebruik maken van de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) van de Rijksoverheid.
Met deze subsidieregeling kunnen woningeigenaren subsidie krijgen voor het isoleren van dak, spouwmuur, gevel, vloer en/of glas. Voorwaarde is dat er twee of meer isolatiemaatregelen uitgevoerd worden. Doe je dat, dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies.

Wie kan subsidie aanvragen?

Je kunt alleen subsidie krijgen als je eigenaar van het huis bent én er zelf woont (je bent eigenaar én bewoner). De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. Als je je woning zeer energiezuinig of energieneutraal maakt, kun je een bonussubsidie krijgen. Woon je in een appartement met een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan kun je ook kiezen voor de subsidieregeling voor VvE’s.
De Subsidieregeling energiebesparing in huis (SEEH) is een landelijke regeling. Je kunt de subsidie combineren met andere subsidies of met een lening, bijvoorbeeld de provinciale stimuleringslening Duurzaam thuis.

Waar aanvragen?

Goed om te weten: de subsidieregeling geldt voor maatregelen die vanaf 15 augustus 2019 zijn genomen. Op www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh vind je de voorwaarden en het aanvraagformulier.

Tijdelijke verhoging SEEH subsidie 

Om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren tegemoet te komen tijdens de coronacrisis, zijn de subsidiebedragen tijdelijk verhoogd voor beide regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De verhoging is een tijdelijke verhoging van 10% tot ongeveer 30% van de investeringskosten. De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren.

Particuliere woningeigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging.