Wilt u binnenkort zonnepanelen, een warmtepomp of airco plaatsen? In sommige gevallen moet u hiervoor een vergunning aanvragen bij de gemeente. Lees hier welke regels en voorwaarden er zijn om zonnepanelen, warmtepomp of airco te plaatsen. (Deze link gaat naar een andere website)

Snelle bespaartips

Energie besparen kan heel simpel zijn, zonder dat het u eerst veel geld kost. Deuren dicht, korter douchen, lampen uit en apparaten niet op standby laten staan: het is vaak een kleine moeite. En alles bij elkaar scheelt het een heleboel op de energierekening! Op de website van Milieucentraal vindt u bespaartips (Deze link gaat naar een andere website) voor uw verwarming, warm water en apparaten.

Energietoeslag

De energieprijzen zijn eind 2021 en begin 2022 flink gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens honderden euro’s extra kwijt aan hun energierekening. Het kabinet heeft er voor gezorgd dat mensen met een inkomen op of net boven het sociaal minimum een eenmalige energietoeslag krijgen. Heeft u de energietoeslag van € 1.300 nog niet aangevraagd? U kunt nog tot 31 december 2022 deze energietoeslag aanvragen (Deze link gaat naar een andere website).

Energieplafond

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond (Deze link gaat naar een andere website) op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. In november en december 2022 krijgen deze groepen een vaste korting van € 190 per maand op de energierekening. Het verschilt per energieleverancier hoe u dit bedrag ontvangt.

Duurzaam bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket Beesel is een digitaal energieloket waar u als woningbezitter gratis en onafhankelijk advies kunt krijgen over:

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/beesel (Deze link gaat naar een andere website). U kunt ook contact opnemen via telefoonnummer: 072 – 743 39 56 of een e-mail sturen naar: info@duurzaambouwloket.nl.
 

Warmtescan/energiescan

Wilt u graag uw koophuis verduurzamen, maar weet u niet precies waar u moet beginnen? Dan is een energiescan of een thermoscan mogelijk iets voor u. De energiescan heeft een waarde van € 150 en de thermoscan heeft een waarde van € 75. De eigen bijdrage is voor beiden slechts € 25. Deze diensten voeren we uit in samenwerking met De Groene Vogel.

Bestel eenvoudig de voucher (Deze link gaat naar een andere website) om een energiescan en/of thermoscan van uw woning op te maken.

De Groene Vogel - advies aan huis

De energiecoaches van De Groene Vogel adviseren en begeleiden woningeigenaren in het proces van energiebesparing en energieneutraal denken en handelen.

Op de website van De Groene Vogel (Deze link gaat naar een andere website) leest u wat De Groene Vogel voor u als woningeigenaar kan betekenen.

Acties

Waardebon voor huurders

Dit is hét moment om uw woning te verduurzamen. Zeker nu de energieprijzen zo hard zijn gestegen. Met deze waardebon voor huurders (Deze link gaat naar een andere website) van de gemeente Beesel kunt u uw energierekening verlagen door energiebesparende producten te kopen.

Subsidies en leningen

Wilt u energiezuiniger wonen? En wilt u hiervoor investeren in uw woning? Voor uw plannen zijn misschien verschillende subsidies en leningen mogelijk. Doe de subsidiecheck op de website van het Duurzaam Bouwloket (Deze link gaat naar een andere website) of Milieucentraal (Deze link gaat naar een andere website).

Isoleren

Een goed geïsoleerd huis heeft veel voordelen: minder kou en tocht, een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. Informatie over isoleren vindt u op de website van Milieucentraal (Deze link gaat naar een andere website).

Duurzaam (ver)bouwen

Duurzaam bouwen is een breed begrip. Bij duurzaam bouwen en verbouwen wordt er rekening gehouden met de effecten op het milieu. Dat moet dan zowel bij het ontwerp van een gebouw of bouwwerk gebeuren als tijdens bouw, verbouw, renovatie of sloop. Bij duurzaam bouwen gaat het ook over het gebruik van het gebouw. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een andere website).

Wilt u binnenkort zonnepanelen, een warmtepomp of airco plaatsen? In sommige gevallen moet u hiervoor een vergunning aanvragen bij de gemeente. Lees hier welke regels en voorwaarden er zijn om zonnepanelen, warmtepomp of airco te plaatsen. (Deze link gaat naar een andere website)