Warmtescan voor 300 koopwoningen in de gemeente Beesel

donderdag 1 februari 2024

Samen met inwoners, ondernemers en verenigingen zijn we op weg naar een duurzame gemeente. Voor de komende jaren ligt de focus op het isoleren van huizen en het breed verduurzamen van onze bebouwde omgeving. De gemeente heeft middelen gekregen van het Rijk in het kader van het Klimaatakkoord. De gemeente zet de middelen in om woningen met een lagere isolatiewaarde beter te isoleren. Daarom gaat de gemeente nu 300 warmtescans uitvoeren.

Een warmtescan laat zien hoeveel en waar er warmte uit een woning ‘lekt’. Dit is warmte die door de muren, ramen of dak kan ‘lekken’. Een warmtescan helpt bij het kiezen van de meest doeltreffende isolatiemaatregelen.
Mede op basis van de isolatiewaarde heeft de gemeente 300 koopwoningen geselecteerd voor deze warmtescan. De huiseigenaren van deze woningen zijn inmiddels per brief geïnformeerd dat zij binnenkort de warmtescan krijgen.

Inwoners hoeven zelf niet thuis te zijn als er een scan wordt gemaakt van hun woning. Van de buitenkant worden er foto’s (een scan) gemaakt van de voorgevel. Dit wordt overdag en 's avonds gedaan. Dit geeft namelijk een goed beeld hoeveel warmte uit de woning verdwijnt. De scan wordt uitgevoerd door Energieklus. Na de scan krijgen de huiseigenaren de resultaten van de scan. Hier zitten ook adviezen bij hoe de woning het beste kan worden geïsoleerd.