Gemeente Beesel heeft geld van het Rijk gekregen om eigenaren van een koopwoning te ondersteunen in het nemen maatregelen die energie besparen. Hiermee kunnen we als gemeente zo’n duizend bewoners helpen om hun woning energiezuiniger te maken en om daarmee energielasten te verlagen.

Wilt u graag uw koophuis verduurzamen, maar weet u niet precies waar u moet beginnen? Dan is een energiescan of een thermoscan mogelijk iets voor u. De energiescan heeft een waarde van € 150 en de thermoscan heeft een waarde van € 75. De eigen bijdrage is voor beiden slechts € 25. Deze diensten voeren we uit in samenwerking met De Groene Vogel. 

Op deze pagina bestelt u eenvoudig de voucher om een energiescan en/of thermoscan van uw woning op te maken.

Let op! Om een betrouwbare en dus zinvolle thermoscan te maken is er minimaal een verschil van 15°C nodig tussen de temperatuur in de woning en de temperatuur buiten de woning, veelal de winterperiode dus. Hierdoor kan een situatie ontstaan, dat op het moment van bestellen, de thermoscan pas uitgevoerd kan worden als de weersomstandigheden daarvoor geschikt zijn.

Wilt u meer informatie over de andere maatregelen die onder deze regeling vallen? Deze kunt u op deze pagina vinden. 

Helaas is de regeling op dit moment nog niet beschikbaar voor mensen met een huurwoning. Dit zijn de regels vanuit het Rijk.