Vanaf 4 januari 2021 kunnen woningeigenaren en zakelijke gebruikers met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) van de Rijksoverheid, subsidie aanvragen voor de aanschaf van een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en isolatiemaatregelen. Zakelijke gebruikers kunnen daarnaast in aanmerking komen voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Wie kan subsidie aanvragen?

Bent u eigenaar van een koopwoning en is dit uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruik maken van de ISDE subsidie. Via deze regeling kunt u subsidie krijgen voor een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en vijf typen isolatiemaatregelen (gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zolder/vlieringsvloerisolatie, vloer-/bodemisolatie en hoogrendementsglas). De  voorwaarden en maatregelenlijst kunt u vinden op de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (Deze link gaat naar een andere website)

Waar aanvragen?

Op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde (Deze link gaat naar een andere website) vindt u het aanvraagformulier.