Gedoneerde kleding en textiel

woensdag 12 juni 2019

Een kast vol kleding. Voor Sympany een kast vol mogelijkheden. U staat er wellicht niet altijd bij stil als u afstand doet van die te krappe broek of die miskoop met het kaartje er nog aan. Maar door uw textiel gescheiden in te leveren, maakt u eenvoudig een verschil. Ruim op en draag bij aan circulariteit!

Het is eigenlijk een raar idee dat nog goed bruikbaar textiel bij het restafval wordt weggegooid. Toch gebeurt dit nog vaak. Restafval wordt verbrand en is daarmee belastend voor het milieu. Bovendien gaat bruikbaar textiel verloren.

In Nederland heeft Sympany ruim 2.500 textielcontainers staan, waar u uw textiel in kunt doneren.
Zoek uw dichtstbijzijnde container.

Als u textiel gescheiden inlevert, wordt het bij Sympany gesorteerd en krijgt het een nieuw leven als kledingstuk in Nederland, Europa of in de Afrikaanse landen Angola, DR Congo, Malawi en Zambia.
Niet herdraagbaar textiel wordt gebruikt in de productie van nieuwe (werk)jeans. Er wordt ook isolatie- en akoestisch materiaal van gemaakt.

Met de opbrengsten van het ingezamelde textiel steunt Sympany (inter)nationale projecten. Projecten op het gebied van textiel, gericht op duurzaamheid en zelfredzaamheid. Zoals in Malawi (Afrika) het mobiel trainingscentrum en de Fashion & Design opleiding. In India (Panipat) worden kinderen uit de risicovolle werkomgeving van hun ouders gehouden door ze opleiding te bieden.

Op de website van Sympany vindt u naast de dichtstbijzijnde container, wat hierin welkom is. Ook leest u meer over de projecten en de innovatieve ontwikkelingen zoals de nieuwe jeans.