Fleur uw grond op

dinsdag 12 maart 2024

De voorjaarskriebels zijn op komst. Het zonnetje laat zich steeds vaker zien, de vogels beginnen weer te fluiten en er groeien al veel knoppen aan de bomen en struiken. Het groen komt eraan! Hoe mooi is het om fleurige bloemen bij het groen te zetten? De eerste bloemzaadjes krijgt u gratis!

Actie “Bloemrijke akkerranden”

U kunt zich weer aanmelden voor gratis bloemzaadjes. De Plattelandscoöperatie heeft ook dit jaar weer de actie “Bloemrijke akkerranden” waarbij u gratis bloemzaadjes krijgt. Met deze bloemzaadjes kunt u de randen van uw veld/land inzaaien met fleurige bloemetjes. Dit ziet er niet alleen vrolijk uit. Het is ook goed voor de bijtjes en andere bestuivers.

Praktische informatie actie “Bloemrijke akkerranden”

Als inwoner van de gemeente Beesel kunt u zich aanmelden voor deze actie om gratis bloemzaadjes op te halen. Hoe werkt deze actie “Bloemrijke akkerranden”?

  • Bent u lid van de Plattelandscoöperatie? U krijgt de eerste 1.000 m2 bloemzaadjes gratis. Wilt u meer bloemzaadjes bestellen? Dan betaalt u €50,00 per 1.000 m2 bloemzaadjes.
  • Bent u geen lid van de Plattelandscoöperatie en wilt u als persoon bloemzaadjes bestellen (als particulier)? U krijgt de eerste 250 m2 bloemzaadjes gratis. Wilt u meer bloemzaadjes bestellen? Dan betaalt u €50,00 per 1.000 m2 bloemzaadjes.
  • U kunt kiezen uit 2 soorten bloemzaadjes:
    • Bloemrijk akkerrand mengsel: dit is een inheems bloemenmengsel met fleurige bloemen. De zoemende bijen zijn gek op deze bloemen.
    • Wintervoedsel mengsel inclusief kruiden: dit bloemenmengsel heeft een groter aandeel granen. Akkervogels zijn gek op dit bloemenmengsel. Deze zaadjes zijn goed voor de biodiversiteit. Dit bloemenmengsel is belangrijk voor de bijen tijdens de bloeiperiode. Ook zorgt dit mengsel voor wintervoedsel voor de akkervogels. En dit mengsel maakt de overwintering van bijen en insecten mogelijk.
  • De actie wordt uitgevoerd door de Plattelandscoöperatie.
  • Heeft u zich aangemeld voor deze actie? In de week van 6 mei 2024 kunt u de bloemzaadjes ophalen. De Plattelandscoöperatie laat u weten wanneer en waar u de zaadjes kunt afhalen in de gemeente Beesel.

Aanmelden voor (gratis) bloemzaadjes

Wilt u bloemzaadjes ontvangen om uw grond op te fleuren? Meld u dan aan voor deze actie “Bloemrijke akkerranden”. U kunt zich tot en met zondag 31 maart 2024 aanmelden. Aanmelden kan door dit digitale formulier in te vullen: https://forms.gle/eDpPVsKMQVHkZH8v9. (Deze link gaat naar een andere website)

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze actie en alle voorwaarden? Kijk dan hier op de website van de Plattelandscoöperatie. (Deze link gaat naar een andere website)

Akkerrand met diverse bloemetjes