Actie: fleur uw grond op voor een mooie prijs

woensdag 22 maart 2023

Kan uw grond wel wat groen gebruiken? Doe mee met de actie Bloemrijke Akkerranden en zaai een veldje bloemen en/of een vogelakker. De gemeente Beesel betaalt de eerste 250 m2!

Gemeente Beesel doet ook dit jaar weer mee met de actie van de Plattelandscoöperatie. Tegen een kleine eigen bijdrage krijgt u een bloemrijk zaadmengsel. Bijen en andere insecten zullen u dankbaar zijn. Met de bloemen draagt u namelijk niet alleen bij aan een mooi landschap, maar ook aan de biodiversiteit in onze gemeente. Hierdoor blijft onze natuur in evenwicht. En dat is heel erg belangrijk in ons huidige klimaat.

Wie kan meedoen?

Alle inwoners en ondernemers met een stuk grond in de gemeente Beesel kunnen meedoen, variërend van akkers, of een veld in de tuin. Dit geldt voor stukken grond met een oppervlakte van minimaal 250 m2 tot maximaal 5000 m2. U kunt kiezen uit drie verschillende zaadmengsels.

Hoe werkt het?

De zaadmengsels kosten €35,- per 1000 m2. Voor leden van de Plattelandscoöperatie is de eerste 1000 m2 gratis. Alle niet-leden, zoals particulieren, krijgen de eerste 250 m2 gratis van de gemeente Beesel.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 april via de website van de Plattelands-coöperatie (Deze link gaat naar een andere website).