Stap in de wereld van afval en hergebruik

vrijdag 23 juni 2023

Ontdek wat er nog allemaal opnieuw gebruikt kan worden van afval. Dit is donderdag 29 juni 2023 op het Raadhuisplein in Reuver te ontdekken in de Expo Circulair. Deze Expo is een container die is gemaakt van gerecyclede materialen. Zo is het plafond geïsoleerd met spijkerbroeken, notitieboekjes zijn gemaakt van koffiedik en karton is gebruikt als festivaltent. 

Hoeveel afval is eigenlijk geen afval?

’s Ochtends duiken leerlingen van het Grescollege samen met de projectleider Zero Waste in het afval van hun eigen school. Met eigen ogen zien de leerlingen welk afval nog beter gescheiden kan worden zodat het opnieuw gebruikt kan worden. ’s Middags gaat wethouder Marcel Roelofs met collega’s van diverse gemeentes aan de slag met het afval van het gemeentehuis. Hoeveel afval is eigenlijk helemaal geen afval?

Ontdek het zelf met een interactieve audiotour

U kunt ook zelf ontdekken hoeveel afval eigenlijk helemaal geen afval is. In een interactieve audiotour krijgt u in 30 minuten een goed beeld van afval en wat er nog allemaal opnieuw kan worden gebruikt. U krijgt ook tips en ideeën waar u zelf mee aan de slag kunt. Om de audiotour te doen heeft u alleen een smartphone en een koptelefoon nodig.

Praktische informatie

De Expo Circulair staat donderdag 29 juni 2023 van 9.00 tot 16.00 uur op het Raadhuisplein in Reuver. Tussen 10.00 en 12.00 uur zijn leerlingen van het Grescollege bezig in de Expo. En van 13.00 tot 15.00 uur is het de beurt aan medewerkers van diverse gemeentes. Buiten deze tijden bent u van harte welkom in de Expo! U kunt de audiotour zelf gratis doen.

Container van de Expo Circulair van PreZero