Opening duurzaamheidstrefpunt

maandag 11 november 2019

Op 15 november opent in de bibliotheek aan het Raadhuisplein in Reuver een duurzaamheidstrefpunt. In dit trefpunt biedt de gemeente, samen met lokale organisaties als De Groene Vogel, Eerste Hulp bij vragen over Duurzaamheid. Het duurzaamheidstrefpunt zal open zijn op donderdagen en vrijdagen van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur. Mensen kunnen op deze momenten binnenlopen en bij de aanwezige adviseurs vragen stellen over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Duurzame energieopwekking, energiebesparing, hoe zorgen we ervoor dat we in 2050 van het aardgas af zijn en hoe moet dat gefinancierd worden? Maar ook over klimaatverandering, biodiversiteit, duurzame vervoersmogelijkheden, over hoe we van afval grondstoffen kunnen maken en hoe we producten kunnen delen.

De duurzaamheidsaanpak is lokaal, regionaal en landelijk volop in ontwikkeling. Sommige vragen kunnen daarom misschien niet direct beantwoord worden, simpelweg omdat er nog geen antwoorden zijn. Of wellicht kunnen we doorverwijzen naar instanties, organisaties of bedrijven die wel kunnen helpen met een vraagstuk. We verwachten echter dat we de meeste vragen snel kunnen beantwoorden zodat we gewoon samen duurzaam worden in de gemeente Beesel!